DATUM

De 18de Waregemse Gordel vindt plaats op zondag 14 juli 2019 op het Boekenplein in Waregem. Dit is het plein tussen de bibliotheek en de Zuiderpromenade, op de hoek van de Zuiderlaan en Holstraat.

PRIJS

• vvk: € 4 per persoon – € 2 per kind (3-12 jaar)
• add: € 6 per persoon – € 3 per kind (3-12 jaar)
• € 1 korting voor leden van Wandelsport Vlaanderen (op vertoon van lidkaart) – let op: bij voorinschrijving – zowel online als voorverkoopppunt – dient u de volledige prijs te betalen. Je krijgt 1 euro cash terugbetaald aan de inschrijvingsstand op 14 juli op het Boekenplein

INSCHRIJVEN

• online inschrijven: klik hier

Gordelkaarten te verkrijgen bij:
• Waregem:
Alfa Solutions, Processiestraat 2
Optiek Jan Vererfven, Stormestraat 113
Werkplus-Veloods, Windhoek 17
’t Ninovietje, Nieuwenhovestraat 47

• Desselgem:
drukkerij Meyhui, Liebaardstraat 79

• St.-Eloois-Vijve:
Fietsen Devos, Posterijstraat 11

• op zondag 14 juli vanaf 07.30 uur op het Boekenplein

FIETSVERHUUR

Fietsen huren kan bij Werkplus-Veloods. Bij voorkeur op voorhand reserveren tot donderdag 11 juli:
056 61 34 38 of veloods@werkplus.be

AFSTANDEN en VERTREKTIJDEN

• fietsen:
15 km (gele route) vrije start tot 16 uur
30 km (groene route) vrije start tot 15 uur
50 km (blauwe route) vrije start tot 14 uur
80 km (rode route) vrije start tot 13 uur

• wandelen:
6 km vrije start tot 16 uur
12 km vrije start tot 15 uur
18 km vrije start tot 14 uur
21 km vrije start tot 13 uur

ETEN en DRINKEN

Op iedere route zijn er 1 of meerdere stopplaatsen. Op de stopplaats krijgt iedere ingeschreven deelnemer versnaperingen (o.a. een appel en Pur Natur yoghurt).
Op het Boekenplein vind je het Gordelterras. Daar en op alle stopplaatsen kunnen dranken aan democratische prijzen gekocht worden. Wie honger heeft, kan er terecht voor een ijsje of snack. Ook wie niet fietst of wandelt, is welkom op het Gordelterras !

VERZEKERING

Alle ingeschreven deelnemers zijn verzekerd voor lichamelijke ongevallen.

PRIJZEN

Iedere ingeschreven deelnemer ontvangt bij aankomst een leuk aandenken en neemt automatisch deel aan de gratis tombola. Er is ook een kindertombola (voor ieder deelnemend kind tot 12 jaar)
De tombola vindt plaats om 18 uur op het Boekenplein (aanwezigheid niet vereist). De tombola met de hoofdprijzen volgt om 18.30 uur. Om uw hoofdprijs in ontvangst te nemen, is aanwezigheid vereist.  Er zijn o.a. 5 restaurantbonnen van De Koetsier, een fiets van Fietsen Devos, Waregembonnen, tickets van cultuurcentrum De Schakel en geschenken van de sponsors te winnen.

GOEDE DOEL

Vzw Waregemse Gordel schenkt de opbrengst elk jaar aan het goede doel. Dit jaar is de opbrengst voor OIGO (Opgeven Is Geen Optie). De vereniging heeft tot doel een daadwerkelijke bijdrage te leveren in de strijd tegen kanker en dit met alle nodige middelen en alle nodige initiatieven.

RANDANIMATIE

Het springkasteel is gratis vanaf 11 uur.  Er is een clown aanwezig die ballonfiguren plooit van 15 tot 18 uur. DJ Stompie zorgt voor de muzikale ambiance vanaf 16 uur. Verloting van tombolaprijzen vanaf 18 uur. Alle activiteiten vinden plaats op het verkeersvrije Boekenplein.

HOU HET PROPER

De Gordel is een milieuvriendelijke happening. Door allerhande maatregelen probeert de organisatie de afvalberg zo beperkt mogelijk te houden. Ook aan de deelnemers wordt gevraagd om hun afval op de stopplaats in de juiste bak te gooien. Deze actie loopt i.s.m. afvalintercommunale Imog. 

VEILIGHEID

Het Vlaamse Kruis afdeling Waregem is er in geval van nood. De technische bijstand wordt verleend door Werkplus-Veloods. Seingevers op het parcours zorgen ervoor dat u veilig drukke wegen kunt oversteken. Er is gratis fietsgravure op het Boekenplein.

BEREIKBAARHEID

Je vindt de inschrijvingstent aan de bibliotheek op het Boekenplein, dat is op de hoek van de Holstraat en Zuiderlaan. Het Boekenplein is voorbehouden voor het Gordelterras, de eet- en commerciële stands en de kinderanimatie.  Er worden bijgevolg geen fietsen toegestaan op het Boekenplein. De Gordel is ook gemakkelijk bereikbaar met de auto (www.parkereninwaregem.be), de lijnbus (www.delijn.be) of de trein (www.nmbs.be).

DOWNLOAD HIER DE FOLDER

Praktische info