GEEN WAREGEMSE GORDEL OP ZONDAG 12 JULI 2020

De Nationale Veiligheidsraad heeft op 15 april bepaald dat massa-evenementen niet mogen doorgaan tot 31 augustus. Waarschijnlijk valt de Waregemse Gordel niet onder de noemer “massa-evenement” en kan de organisatie nog enigszins doorgaan.  We willen echter die beslissing hieromtrent niet afwachten en daarom heeft het bestuur beslist om de editie 2020, gepland op zondag 12 juli, niet te laten plaatsvinden.  De Waregemse Gordel wordt ook niet later op het jaar georganiseerd.  De 19de editie zal dus plaatsvinden op zondag 11 juli 2021.

Mocht het evenement tóch plaatsvinden, dan vrezen we voor een sterk verminderde opkomst (zowel qua deelnemers als medewerkers). Bovendien zullen de afstandsregels heel vermoedelijk nog enkele maanden van tel zijn.  Een gezellige stopplaats maken, de inschrijvingen of bar bemannen of op het gemak een drankje nuttigen met een paar honderd mensen om je heen lijkt ons dan ook niet aangewezen.  We streven naar een gezellig én gezond evenement voor iedereen, zowel deelnemer, bezoeker als medewerker.  Met de huidige – terechte – maatregelen lijkt dit ons moeilijk haalbaar.

Vzw Waregemse Gordel wil echter niet op zijn lauweren rusten en plant nog wel een aantal zaken, zij het niet voor de massa.  We denken hierbij aan het uitpijlen van de populairste route rond de 2de zondag van juli, waarbij iedereen de route volgens eigen tempo en tijdstip kan fietsen (erbij uiteraard rekening houdende met de maatregelen).  We hebben nog wel wat tijd om dit uit te werken, je leest er binnenkort wel meer over.

Momenteel kunnen kinderen op zoek naar Gorbie, een zoektocht met eenvoudige opdrachten in de wijk Biest in Waregem.  Meer info vind je hier.

Graag maak ik afspraak voor de 19de editie op zondag 11 juli 2021.

Verder wens ik jou en jouw dierbaren een goede gezondheid !

Met sportieve groeten

Rik Verhaeghe & bestuur

vzw Waregemse Gordel

Het evenement Waregemse Gordel