17de Waregemse Gordel verwelkomt 2000 deelnemers en schenkt 5000 euro aan het goede doel

Op zondag 8 juli vond de 17de Waregemse Gordel plaats.  2000 deelnemers passeerden de inschrijvingstafel op het gezellige Boekenplein.  Nagenoeg alle routes kregen procentueel hetzelfde aantal sportievelingen als voorgaande edities.  Opvallende vaststelling: de 50 km route blijft aan populariteit winnen, met dank aan de elektrische fiets.  Om te wandelen was het blijkbaar iets te warm op de 2de zondag van juli.

De kritieken over de 17de editie waren algemeen lovend: prachtige organisatie, mooie routes, gezellige stopplaatsen,… Kortom, geen zure gezichten.  Ook de organisatie blikt tevreden terug op deze zonovergoten editie.

Op vrijdag 14 september vond het jaarlijkse bedankingsfeestje plaats voor de vrijwilligers van de 17de Waregemse Gordel, die doorging op zondag 8 juli. Zowat alle vrijwilligers tekenden present.

Ook een aantal medewerkers van medisch centrum Notre Dame de la Providence (Burkina Faso) schoven mee aan tafel. Het centrum beschikt o.m. over een materniteit, een labo, een operatieblok en een apotheek. De Waregemse gynaecoloog dr. Jan Claeys is voorzitter van de gelijknamige vzw, het goede doel van deze editie.

Hij mocht een cheque van 5 000 euro in ontvangst nemen. Dit bedrag werd door 2 000 deelnemers op de 2de zondag van juli samen gefietst en gewandeld. Het bedrag zal geïnvesteerd worden in de aankoop van een ziekenwagen, voor medische hulp in de brousse.

 

vlnr: Paul Van Assche (WG), Noël Baele (WG), Willy De Bouvrie (WG), dr. Jan Claeys (vzw Materniteit Dano), Joan Van Weehaeghe (WG), Rik Verhaeghe (WG), Eddy Van Heuverswijn (WG), Renate Baele (WG), Jolien De Keyzer (WG) – foto: Philippe Vuylsteke

 

 

 

 

 

 

voorbeeld van een ziekenwagen (Mitsubishi Pajero)

Het evenement Waregemse Gordel